Beskrivelse af holdene

På holdene vil der være mellem 6-8 deltager afhængig af holdet samt instruktøren. 

Holdene løber over 8 gange og prisen vil være kr. 650,00. Spotkurser se prisen under de pågældende hold. Rally ekspert og champion, som er selvtræningshold med tovholder, er prisen kun kr. 500,00.

Der vil være gratis kaffe og the med selvbetjening. Der er mulighed for at slå sig ned til klubhygge i det lille klublokale – både før og efter holdtræning. Her kan du måske får gode træningstips eller bare gode hundehistorier fra andre ”hundenørder”. Holdene laver selv kaffe og the samt rydder op efter sig selv sammen med instruktøren. 

Medbring venligst din hunds forsikringspolice samt vaccinationsbevis ved første træningsgang.

Tilbud til videre træning med din hund.

Når du har gennemgået vores hvalpe og lydighedshold er træningen på ingen måde slut. Det du, og din hund har lært skal vedligeholdes, og nye ting kan og bør indlæres, hvis du fortsat ønsker at styrke samarbejdet med din hund. 

En hund, som får lov at bruge sin hjerne = en glad hund

Vi tilbyder en del kurser, hvor du bliver udfordret sammen med din hund. 

Sidegevinsten ved at forsætte med at træne sin hund på hold med andre hunde er, at man får en hund, der er let at have med i byen, en hund, som kommer, når man kalder. Den bliver god til at omgås andre mennesker og hunde. Kort sagt en lydig, glad og harmonisk hund, der fungerer godt i hverdagen. 

Enetimer

Alle kan have brug for at komme videre med deres træning. Måske du er løbet ind i problemer eller bare gerne vil have lidt ekstra feedback.

Der er mulighed for få en ene time med en instruktør, som kan afhjælpe med problemløsning indenfor vores træningsområder.  Kontakt hundesportscenteret: hundesportscenteret@gmail.com

Hvalpehold – motivation/familie

Hvalpeholdet er for dig, der har en hundehvalp mellem 10 uger og 20 uger, og som gerne vil træne sammen med andre hvalpe. Det er for dig, der gerne vil have god kontakt med din hund, så I sammen kan få mange gode oplevelser. 

 Et hvalpehold er starten på et godt samarbejde mellem hund og ejer.  Vi vil have fokus på grundlæggende færdigheder, så som kontakt og samarbejde. Det gode samarbejde er en forudsætning for en glad og velafbalanceret hvalp, men er også en forudsætning for alt indlæring. Der anvendes kun positive træningsmetoder, og hvalpen belønnes med godbidder, belønningslegetøj og leg. Vi arbejder hen imod at få et godt fundament til indlæring af hverdagens udfordringer så som indkald, gå pænt i snor, sit, dæk.  Vi vil løbende referere til det teoretiske grundlag bag øvelserne, og relevante emner kan tages op på de pågældende hold efter behov. 

Vi vil bruge en del tid på miljøtræning samt socialisering af din hund. Vi ønsker glade hunde og positive hundeførere. 

Medbring venligst din hunds forsikringspolice samt vaccinationsbevis ved første træningsgang.

Hvalpehold/jagt – fra 10 uger til 20 uger.

På dette hold vil vi fokusere på at samarbejdet mellem hund og fører styrkes, så du uanset om du skal bruge din hund til jagt, prøver eller som familiehund får en velfungerende og lydig hund, som arbejder med glæde for dig.

Med hensyn til træningsprincipper henvises til Hvalpehold – motivation/familie

For at opnå dette vil vi arbejde med:

 • Kontaktøvelser,
 • Selvkontrol 
 • Træning af ro
 • Pladsposition
 • Line føring/fri ved fod
 • Hjemkald
 • Bæreøvelser/opstart af apportering og dirigering.

Medbring venligst din hunds forsikringspolice samt vaccinationsbevis ved første træningsgang.

Barn og hund – børn fra 4. klasse

Det er en gave for børn at vokse op med en hund. På kurset vil børnene lære at arbejde med hunden på en sjov og positiv måde, så båndet bliver endnu større. Man får nye venner, der også synes det er sjovt at arbejde med sin hund.

Vi skal lære:  

De skal lære at kende hundens signaler og, mindst lige så vigtigt, lære at respektere signalerne

De skal lære, hvordan man laver sjove tricks med hunden.

De skal arbejde med lydighedsøvelser, så hunden bliver en god samarbejdspartner.

Kammeratskab og hygge på holdet. Børnene skal selvfølgelig også respektere de andre børn og hunde på holdet. Vi arbejder med en stor fællesskabsfølelse, hvor vi skal hjælper hinanden.

Hvordan:

Vi møder altid ind mindst 10 minutter før træningen starter. Man lufter sin hund på grusvejen uden kontakt til de andre hunde.

Vi træner ude, når vejret er godt i den store indhegnede fold.  Vi træner inde, når det er koldt eller dårligt vejr i en uopvarmet hal. Man har altid indesko med samt håndklæde til hunden.

Vi træner med positiv belønning. Derfor skal man altid medbringe mange godbidder.

Vi slutter altid af med lidt teori samt en snak i vores kaffestue. Alle medbringer selv egne drikkevarer. Fx saftevand

Hverdagslydighed – Hvordan får du det bedste forhold til din hund i hverdagen?

Dette hold er for dig der gerne vil have et bedre samspil med din familiehund og lære lidt forskellige hverdagslydighedsøvelser. Hunden skal være mindst 5 mdr. eller have gennemført vores hvalpehold. 

Vi vil vise jer sjove og spændende øvelser som højner kontakten og samarbejdet mellem dig og din hund – det kan gøre mange hverdagssituationer nemmere.
Træningen vil blandt andet bestå af indkaldsøvelser, sit, dæk, gå pænt i snor og fx kunne passere andre hunde, uden at føreren ”mister” hunden i en strakt line.
Derudover vil I blive præsenteret for aktiveringsøvelser som højner jeres samarbejde, og styrker hundens selvtillid. Vi vil løbende referere til det teoretiske grundlag bag øvelserne, og relevante emner kan tages op på de pågældende hold efter behov. 

Vi vil bruge en del tid på miljøtræning samt socialisering af din hund. Vi ønsker glade hunde og positive hundeførere. 

Medbring venligst din hunds forsikringspolice samt vaccinationsbevis ved første træningsgang.

Lydighedshold jagt

Dette hold er for dig, der vil træne jagtlydighed. Hunden skal være mindst 5 mdr. eller have gennemført vores jagt-hvalpehold

På dette hold styrker vi de færdigheder hvalpene har lært under hvalpe/jagt kurset. Kravene øges i forhold til hvalpeholdet.

For at opnå dette vil vi arbejde med stigende grad af distraktion i de forskellige øvelser. Ud over øvelserne på hvalpeholdet vil vi arbejde med:

 • Fri ved fod
 • Bliv øvelser
 • Hjemkald
 • Aflevering
 • Apportering
 • Ro på post

Medbring venligst din hunds forsikringspolice samt vaccinationsbevis ved første træningsgang.

Rally Begynder

Det er en sjov lydighedssport, der er med til at styrke båndet mellem dig og din hund. Det er en sport, hvor man lærer at samarbejde med sin hund. Det er en sport, hvor både du og hunden bliver udfordret intellektuelt. Det er en sport ALLE kan dyrke uanset alder, størrelse og førlighed – det gælder både hund og fører.  Det er en hundesport, hvor det modsat almindelig konkurrence-lydighed, er tilladt at rose, opmuntre og guide sin hund – både ved hjælp af tale og kropssprog. 

Til træningen må/skal man selvfølgelig også bruge godbidder og måske legetøj. Ved god træning bliver hunden belønnet hver gang den gør det rigtige. I Rallysporten lægges der stor vægt på, at hunden ser glad ud – den skal vise, at I har det sjovt sammen – at I har god kontakt og dermed et godt samarbejde. 

Det er alt sammen noget vi arbejder med under træningen. Vi skal have det sjovt sammen med vores hunde. 

Rally Øvet

På Rally Øvet arbejder vi videre med de skilte/øvelser, der hører til i denne klasse. Man kan komme på Rally Øvet, når man har været på Rally Begynder og er dus med de skilte/øvelser, der er i denne klasse. Man kan også komme videre på Øvet, hvis man har været til konkurrencer og opnået at bestå klassen 3 gange. 

Rally ekspert – selvtræning

På Rally Ekspert arbejder vi videre med de skilte/øvelser, der hører til i denne klasse. Det er selvtræning sammen med en træner, der har det overordnede ansvar. Man kan komme på dette hold, når man er rally Øvet mester, hvilket betyder, man 3 gange har opnået 85 point til en konkurrence. 

Alle på holdet har erfaring, hvilket betyder man skal tage ansvar for træningen. 

Rally Champion – selvtræning                                                                                                                     

Rally Champion holdet er et konkurrencehold, der selvtræner. Alle på holdet har erfaring, hvilket betyder man skal tage ansvar for egen træning. Der vil være en ”træningsleder”, som har hovedansvaret for træningen. Alle på holdet har fået tildelt titlen Champion i Ekspert-klassen. 

Færdighedsprøve 1 – Lær små tricks sammen med din hund

Sjov og positiv træning sammen din hund. PÅ kurset vil vi komme omkring 11 forskellige øvelser, der kræves for at bestå en færdighedsprøve 1

Det er sjov træning for både hund og fører. Man kan faktisk ikke gøre noget, der er forkert. Vi lægger stor vægt på, at hunden ser glad ud – den skal vise, at I har det sjovt sammen – at I har god kontakt og dermed et godt samarbejde.

Hundens selvtillid vokser og teamets relation styrkes

Kurset henvender sig til alle uanset ambitionsniveau.

PÅ sigt kan færdighedsprøven munde ud i samarbejde med hunden til musik (HTM = Heelwork to musik)

Hundetræning for de formiddagsaktive

Det er et hold for dig, som har mulighed for at være sammen med din hund om formiddagen og samtidig ønsker at aktivere og træne din hund på en sjov og positiv måde i selskab med andre hundeejere

Holdet er for alle hunde – alle racer – alle aldre og uanset træningserfaring.

Selve træningen:

Vi vil planlægge træningen efter de tilmeldte hunde og ejeres træningserfaring og motivation. Her er nogle af de øvelser som kan forekomme:

 • Samarbejdsøvelser
 • Rally
 • Tricks
 • Felt og sporarbejde
 • Kropskontrol og motorik

Vi slutter altid af i kaffestuen til fælles hygge og evaluering.

Pris kr. 650,00

Tematræning

Der vil løbende blive tilbudt hold. Det kan både være efter kursisternes ønsker eller gode ideer, som er relevante for god og positiv træning. 

Se under tilmelding

Spotkurser

Vi holder jævnligt spotkurser indenfor relevante områder fx:

 • Jagt – Aflevering
 • Jagt – Dirigering
 • Trick
 • Spor
 • Leg og lær
 • hoopers
 • Ringtræning

Måske du har nogle ønsker til tiltag, så skriv endelig til os.